Странице

8/13/2011

Rešenje problema terminal ikonice u fluxbox okruženju...

Pošto je ikonica za terminal u mom slučaju xfce4-terminal u fluxbox okruženju krajnje nedefinisana i vrlo loša mnogi na to nisu i obraćali pažnju pa ni ja. Ovom prilikom se zahvaljujem fb0x drugaru sa freenode mreže koji je zamolio ak|ra koji je inače jedan od ljudi koji radi na projektu fluxbox da sredi ovaj problem i to je relativno brzo i bilo rešeno i svaka im čast na tome.
Evo kako da rešite problem:
Instalirajte ako već niste git i automake. Obe stavke postoje u repozitorijumu, sudo apt-get install git i sudo apt-get install automake.
Kada to instalirate onda ukucajte sledeće:
 cd Desktop onda ukucajte
git clone git://git.fluxbox.org/fluxbox.git fluxbox.git onda udjite u fluxbox git komandom cd fluxbox.git pa onda se ukuca sudo apt-get build-dep fluxbox kada se to odradi onda se ukuca ./autogen.sh pa kad to završi skripta će da napiše da je sledeći korak configure ali treba ukucati sledeće ./configure --enable-xpm --enable-imlib2 pa posle toga komanda make i posle te komande sudo make install. Kada sve to odradite izlogujte se iz fluxa i ulogujte se i ikonica treba da bude kako treba. Pozz do sledećeg posta.

4 коментара:

  1. Анониман8/13/2011 11:20:00 PM

    kul je sto pises korisna uputstva, samo tako nastavi, imam samo jednu stvar da dodam .. komande bi mogao da stavljas pod code tagove,da mogu lakse da se uoce, kao i da napises rec dve o samim komandama,na taj nacin bi posetioci mogli da nauce nesto, posto od pukog kopiranja komandi nema prevelike koristi.
    poz

    ОдговориИзбриши
  2. Hvala na sugestijama. Potrudicu se da odsad tako odradim svaki post. Pozz

    ОдговориИзбриши
  3. Pozdrav,
    Da li je ok da RSS feed sa tvog bloga ide i na Ubuntu-ME Planetu?
    Molim te potvrdi!
    Pozdrav,
    Tomo

    ОдговориИзбриши
  4. Naravno nije problem. :) Hvala sto se interesujete za moj blog. :)

    ОдговориИзбриши